Skyddskläder har funktionalitet i fokus

Arbetar man med någon form av uppgifter där man som person är utsatt, eller under långa perioder kan hamna i samma arbetsposition bör skyddskläder vara en självklarhet. Det är enkelt att beställa skyddskläder till ett helt företag eller till enskilda individer, i regel kan man få det skickat direkt till arbetsplatsen och behöver därför inte lägga tid på att åka till butik och köpa.

Eftersom skyddskläder upp till 500 bar är skapta för att säkerhetsställa tryggheten på en arbetsplats är det också utformade på ett sådant visa att de är praktiska att använda. Det kan vara enkla lösningar som byxor med många fickor eftersom många yrkesgrupper ofta behöver ta med sig många saker ut till arbetsplatsen. Med tanke på att denna typ av kläder kommer att utsättas för hårda prövningar och mycket slitage är de skapta i ett tyg som är enormt slitstarkt.

Skydda din hälsa med skyddskläder

Arbetar man med uppgifter där man handskas med farliga ämnen är det viktigt att till hundra procent kunna lita på sina skyddskläder för upp till 500 bar. Handskar skall inte ha en glipa till ärmarna och har man något som skyddar ansikte skal det inte finnas risk för att det glipar vid halsen. Har man något för ansikte är det naturligtvis också viktigt att detta inte påverkar synfältet eller att man upplever att andningen blir tung.

Denna typ av kläder ska vara enkla att bära, annars finns risk att personal slarvar med dem och då gör de inte nytta om olyckan skulle råka vara framme. Kläderna bör heller inte vara så svåra att ta på sig att det blir en process som tar tid och som man kanske inte känner att man hinner med under stressiga perioder på jobbet. Information om hur kläderna skall bäras och vilka kläder det är krav på skall tydligt finnas tillgänglig på arbetsplatsen, så att denna information inte undgår någon.