Gå på samtalsterapi i Stockholm

De flesta terapeuter kallar psykoterapi för samtalsterapi. Som ni kan lista ut själva, är det en terapi där du ska prata om allt som gör att du inte mår bra eller stör ditt liv och orsakar stress. Med vem kan du använda sig utav samtalsterapier i Stockholm? Naturligtvis med folk du känner, litar på, och människor som är nära dig. 

Detta kan vara vänner, släktingar, till och med kollegor när det gäller en arbetsrelaterad fråga. Det rekommenderas, om frågorna är mer komplexa eller dina närmaste vänner kan inte ge dig något råd eller utgångspunkt, att rådgöra med en specialist. I detta fall har psykoterapeut den kunskap och erfarenhet för att hjälpa dig att identifiera orsaken till frågor och kan guida dig till lösningen.

Samtalsterapier involverar ofta andra typer av terapi

När man nämner samtalsterapi Stockholm, är det värt att involvera även olika typer av terapi också. När du inser att ditt sätt att bete sig och interagera med andra stör dem bör du överväga beteendeterapi. Det kommer hjälpa dig att förändra eller undertrycka hur du agerar. Det syftar till att styra ditt beteende och hur den skadar ditt liv och kommunikation med andra. 

Som ett litet exempel kan jag nämna en fråga där en person är rädd att vara ensam bland andra människor. Sedan kan samtalsterapi Stockholm hjälpa till genom att övervaka frågan och vidta åtgärder för att förhindra detta i framtiden. Kognitiv terapi hjälper människor att förändra sättet att tänka och acceptera om vad som händer runt omkring oss. 

Denna typ eller terapi stöder människor när de är vana vid att vara negativa och knappast acceptera de positiva sidorna i livet. Ett mycket bra exempel på detta är när din pojkvän är på jobbet, du kallar honom att vilja dela något viktigt, och han svarar i telefon med allvarlig röst säga att han inte har tid just nu för att prata. Ett negativt tänkande person kommer omedelbart att ta detta som en personlig fråga mot henne och kommer att dyka ner i självömkan även om reaktionen från hennes partner inte är relaterad till henne alls.